Sociedad | Actualidad

Montoro i Mas-Colell s'apropen

Sense concretar ni posar xifres, el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, permet flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes. Ho anunciava el conseller Mas Colell després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. Tot fa pensar que el famós sostre del 0'7% aviat serà història

Andreu Mas-Colell i Cristóbal Montoro, a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

El Govern espanyol no concreta més, abans vol rebre l'autorització de la UE, però ahir ja va aprovar la creació d'un grup de treball destinat, precisament, a analitzar el repartiment del dèficit del conjunt de les administracions de l'Estat.

El grup es reunirà després de Setmana Santa i a banda d'analitzar la fórmula de repartiment també haurà de decidir si per aquest 2013 totes les autonomies tenen el mateix marge de dèficit o si el sostre variarà, atenent -per exemple- a l'esforç que ha fet cadascuna als darrers anys.

Comunitats com Madrid o Castella Lleó es van mostrar ahir obertament contràries a aquesta possibilitat (perquè els hi va en contra), mentre que el conseller català, Andreu Mas-Colell, estava satisfet.

Más información

Mas-Colell assegura que ell vetllarà pels interessos de Catalunya, sense parar compte en què demana la resta de comunitats. "Ni entro, ni surto. La determinació és del Govern, nosaltres naturalment presentarem el nostre argumentari pel que fa a Catalunya i no entrem en absolut en aspectes que toquen a d'altres comunitats autònomes"

Mas-Colell considera que Catalunya hauria de tenir un sostre de dèficit que fos una tercera part del global de l'Estat. El que ho ha fixat, el 0,7%, suposa una sisena part. La Generalitat considera que, un cop Brusel·les autoritzi l'Estat a repercutir la flexibilització a les comunitats, el seu sostre s'hauria de situar al votant del 2%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00