Sociedad | Actualidad

Segons Rull, el partit va insistir en que la decisió de Pujol fos reversible

El secretari d'organització de Convergència Democràtica, que ara ha assumit també les funcions de secretari general, assegura que si Oriol Pujol segueix imputat a les properes eleccions, d'aquí a 3 anys i mig, "això seria un escàndol"

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, als estudis de Ràdio Barcelona(XAVIER SÁNCHEZ)

Josep Rull reclama que es posi en valor el gest de Pujol: "No ho minimitzem. No és una decisió menor. Parlem del principal partit polític d'aquest país i a d'altres llocs això no passa."

Josep Rull ha explicat, en una entrevista al programa L'Hora L de la Cadena SER que "des del partit hem insistit en incorporar el concepte de reversibilitat, un mecanisme per fer que la decisió (d'Oriol Pujol) sigui temporal, sigui reversible"

Rull, en tot moment, ha parlat de "pas al costat" del fins ara secretari general i ha insistit en que "imputació no vol dir culpabilitat, vol dir que hi ha indicis i cal posar damunt la taula amb molta solidesa la presumpció d'innocència"

Más información

En aquest sentit, el dirigent de CDC ha destacat que a França de la condició d'imputat en diuen "en estudi" i la persona implicada té dret a explicar la seva versió dels fets.

Rull s'ha mostrat categòric en remarca que el debat successori a Convergència no s'ha obert: "Que ningú no s'anticipi. Oriol Pujol mai no s'ha postulat com a successor d'Artur mas i aquest debat ara no toca. Mas ara hi és i serà durant temps, i és molt bo que sigui així. El procés ha de culminar i no és fàcil ni ràpid."

Josep Rull ha reconegut que "la gent està irritada, enfadada, trista i molesta" i que si al Parlament hi hagués 4 diputats condemnats "seria inadmissible" però també ha afirmat que "l'ètica també passa per defensar la teva honorabilitat"

Rull ha admés que a la reunió extraordinària d'ahir de la direcció de Convergència es va aplaudir a Oriol Pujol però ha dit que "va ser un acte d'empatia no cap a un imputat, sinó cap a un company de partit que ha fet un gest molt difícil i ho està passant malament"

Entrevista a Josep Rull (20/03/13)

18:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130320csrcsrnac_10.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00