Sociedad | Actualidad

Oriol Pujol "delega" les seves funcions a Convergència després de ser imputat

Pujol confirma que ha estat imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya però reitera que "ni he estat col.laborador ni necessari en cap trama corrupta de concessions de ITVS"

Oriol Pujol i Ferrusola, en el moment d'anunciar la delegació de les seves funcions a CDC i al grup parlamentari(ACN)

El fins ara número 2 de Convergència afirma que sempre ha actuat dins de l'estricta legalitat i que pren aquesta decisió "per no entorpir el procés de transició nacional que viu Catalunya"

Oriol Pujol ha anunciat que delega totes les seves funcions com a president del grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya i com a secretari general de CDC. No deixa l'escó de diputat ni la militància.

Pujol afirma que aquest gest "està en les antípodes de protegir-se amb la senyera (la bandera catalana) i del joc brut que, per cert, hi ha"

Más información

També ha destacat que una imputació "no és una condemna ni una culpabilitat" i que ara té l'oportunitat de poder explicar. Oriol Pujol assegura que "aclarirà tots els indicis que parlen d'un presumpte tràfic d'influències"

Ha remarcat que "Aquest tema fa gairebé un any que dura i fins ara hi ha hagut notícies sense que jo hagi tingut la possibilitat de dir la meva. Ara sóc en una fase en la que ja puc donar la meva versió i conèixer els indicis que fonamenten aquesta interlocutòria."

Oriol Pujol ha afirmat que és conscient "que el moment que viu el nostre país és de grandíssima complexitat i profund descrèdit cap a la política i des confiança cap als politics, i encara son més conscient del procés que viu Catalunya de transició nacional que creiem que és molt majoritari, una oportunitat única i històrica"

Pujol delega les funcions parlamentàries en l'actual número 2, el portaveu Jordi Turull. Pel que fa al partit, el Vicesecretari de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, i el Secretari d'Organització, Josep Rull, es repartiran la feina.

Tots 3 avui, han acompanyat un Oriol Pujol que ha insistit una i altra vegada, sense entrar en gaire detalls, en la seva innocència. La decisió ja estava presa des de fa dies, Pujol assegura que és personal però consensuada amb Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida.

Oriol Pujol: "Un imputado no es un culpable" (ARCHIVO)

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130319csrcsrnac_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00