Sociedad | Actualidad

60.00 famílies atrapades per una hipoteca en divises

Són més de 60.000 els afectats arreu de l'Estat, que estan en una situació límit perquè van contractar en el seu moment una hipoteca en moneda estrangera. Fa uns anys semblava una oferta atractiva perquè el canvi amb euros sortia rendible però des de la crisi, el valor de la hipoteca se'ls ha multiplicat gairebé per dos

Des d'ADICAE, l'associació d'usuaris de bancs i caixes diuen que es tracta d'un producte molt complex que s'hauria d'haver limitat a experts financers. Les famílies per la seva banda, denuncien ser víctimes d'una estafa que diuen, els ha hipotecat el seu futur

Un d'aquests casos és el del José Antonio, que va contractar una hipoteca de 360,000 euros amb iens japonesos el juliol de 2007. Assegura que el Banc Popular li va dir que era una bona opció perquè el canvi amb euros li sortia rendible i que el risc no era excessiu. Un temps després de contractar-la va perdre la feina com a delineant industrial i ara, 5 anys i mig després la hipoteca suma prop de 600.000 euros. A més a més, va posar com a garantia el pis on vivia quan era solter. Ara, el banc es pot quedar amb tots dos pisos i ell, havent pagat 100 mil euros, es queda amb un deute de més de 300.000. Denuncia que ningú li va informar d'unes clàusules que considera abusives.

Más información

Els afectats denuncien també la falta de solucions de les entitats bancàries. El José de Azevedo, un altre afectat, diu que quan va anar al banc perquè no podia fer front a la hipoteca el van tractar directament, d'especulador. Diu que no entén que li recriminessin haver agafat un producte que ells mateixos havien dit que era beneficiós.

La Plataforma que engloba els afectats calcula que a Espanya actualment hi ha més de 60.000 famílies en aquesta situació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00