Economía y negocios | Actualidad

Un estudi indica que hi ha la meitat de dones directives que al 2008

Les dones han reduït a la meitat la seva presència en càrrecs de direcció des de 2008 i les que continuen guanyen un 17,3 per cent menys que els seus homòlegs masculins

Aquests 5 anys de crisi han servit per expulsar a la meitat de les dones que tenien un càrrec directiu a les empreses del país. És la radiografia que ens deixa un acurat estudi de l'escola de negocis EADA a 2 dies del dia internacional de la dona treballadora, on també hi veiem una cronificació de les desigualtats salarials

Más información

Les dones tenien el 20 per cent dels càrrecs directius l'any 2008 i han passat a ocupar poc més del 10 per cent l'any 2013. És el resultat d'un estudi entre 80.000 persones assalariades a Espanya i recollit per ICSA i l'escola de negocis EADA. Els autors afirmen que la crisi alimenta els models de gestió més conservadors. Hi ha por i, a l'hora de dir qui ha d'estar i qui no en els quadres directius de les empreses, es busca la màxima disponibilitat horària i un model masculí dur. Una i altra cosa juguen contra la dona.

La professora de EADA i col · laboradora de l'informe Aline Masuda ha afegit que la dona "té les de perdre, ja que sol sacrificar la seva carrera per poder conciliar treball i família", i les virtuts d'un cap segueixen fixant com la competitivitat, assertivitat, agressivitat i autoritat, i se segueixen associant amb qualitats masculines.

El cas de les empreses espanyoles no és el pitjor d'Europa. Si aquí hi ha un 10 per cent de dones en càrrecs directius, a Itàlia el percentatge és de només el 7 per cent.

I en paral.lel a la reducció del nombre de dones en llocs de màxima responsabilitat, la crisi ha cronificat les diferències salarials favorables als homes. Entre els directius, ells cobren un 17 per cent més que elles. Entre els comandaments intermitjos, el salari masculí és un 10 per cent més alt que el femení. Entre els treballadors de base, els homes cobren un 13 per cent més que les dones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00