Sociedad | Actualidad

Martín Rodríguez Sol dimiteix com a Fiscal Superior

El Fiscal Superior de Catalunya ha posat el càrrec a disposició d'Eduardo Torres Dulce després d'argumentar-li les últimes declaracions entorn a la legitimitat d'una consulta sobiranista i el Fiscal General ha acceptat la renúncia

Martín Rodríguez Sol als estudis de Ràdio Barcelona(XAVIER SÁNCHEZ)

El Fiscal Superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol dimiteix abans que continui endavant el procès per destituir-lo. Rodríguez Sol va comparèixer ahir a la tarda davant del seu cap, el Fiscal Genera, Eduardo Torres Dulce, que va acceptar la renúncia després d'escoltar l'argumentació de Rodríguez Sol de les seves declaracions sobre la legitimitat del govern català de consultar el poble.

Rodríguez Sol ratifica el que va dir aquest cap de setmana en l'entrevista que li ha costat el càrrec, que el govern català té legitimitat per consultar a la ciutadania sobre quin ha de ser el futur polític de Catalunya.

Más información

Assegura que la seva opinió "s'ajusta a la legalitat" perquè "la llei el que busca és l'interés comú", i que sempre ha volgut actuar amb "lleieltat" a la fiscalia.

Ara bé, el fins ara Fiscal Superior també ha dit que el que havia desenvocat aquest procés han estat únicament "les declaracions".

Rodríguez Sol ha estat una hora i mitja exposant els seus arguments davant del Fiscal General de l'Estat.

La renúncia deixa sense efectes l'expedient de remoció que havia començat Torres Dulce, que ara haurà de buscar un substitut per Rodríguez Sol, que només portava set mesos en el càrrec.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00