Sociedad | Actualidad

Una oficina per atendre els familiars dels desapareguts

Unes 1.200 persones consten encara com a desaparegudes a Catalunya segons el registres policials. La conselleria d'Interior vol posar en marxa una oficina d'atenció als familiars de les víctimes

Fitxes de persones desaparegudes al web d'Inter-SOS(INTER-SOS)

Segons l'entitat Inter-SOS, aquesta oficina hauria de comptar com a mínim amb un Mosso, un psicòleg i un advocat.

La creació d'aquesta oficina és una reivindicació d'Inter-SOS, una associació amb seu al Prat de Llobregat, que actualment assumeix aquesta feina a través d'una petita aportació dels socis.

S'ocupen de parlar amb els Mossos, de mantenir contacte amb els jutges i amb els forenses per fer un seguiment dels casos. Segons dades de l'any passat, els mossos van rebre més de 9.000 denúncies per desaparició, de les quals 5.700 eren menors que s'havien escapat d'un centre.

Más información

De la resta de casos, s'han resolt el 97 per cent i queden per aparèixer unes 70 persones. Tenint en compte el volum i els recursos limitats, la presidenta de l'entitat, Flor Bellver demana ajut a l'administració: "Nosaltres fem tot el que podem però no arribem a totes les famílies que hi ha en aquesta situació. Fins i tot hem de cobrar quotes als socis per poder editar cartells i fer difusió"

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler va anunciar fa pocs dies al Parlament la creació d'aquesta oficina d'atenció als familiars. Es tracta que tinguin un suport més enllà dels primers dies de recerca: "Senten l'administració molt a prop quan hi ha la recerca i després passa el temps tenen la sensació de desemparament. Li hem donat voltes i hem cregut que podríem estructurar una oficina d'acord amb les diferents associacions"

La policia considera d'alt risc els casos en què temen per la vida de les persones desaparegudes. Representen aproximament un 10 per cent de les 3.000 denúncies de l'any passat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00