Economía y negocios | Actualidad

Nou màxim d'atur registrat a Catalunya: 661.176 persones

Arreu de l'Estat se supera per primera vegada la xifra dels 5 milions d'aturats. El secretari d'ocupació, Ramon Bonastre, adverteix que no es crearan llocs de treball si no canvi l'objectiu de dèficit

Una oficina del Servei Català d'Ocupació(ACN)

El nombre de persones desocupades que s'han inscrit a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) aquest febrer ha augmentat de 3.359 persones en relació amb el gener i amb aquesta xifra el segon mes de l'any s'ha tancat amb un total de 661.176 desocupats, cosa que suposa marcar un nou màxim d'aturats a Catalunya, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

En el conjunt de l'estat espanyol l'atur ha augmentat de 59.444 persones i per primera vegada es traspassa la franja dels 5 milions de desocupats, en concret 5.040.222.

El secretari d'ocupació de la Generalitat, Ramon Bonastre, reconeix que les dades són negatives, però millors que al conjunt de l'Estat: "Ens ha augmentat l'atur registrat un 0,5 mentre que a Espanya ha estat un 1,1 i l'acumulat de tot l'any estem en el 3,6 i l'Estat supera el 6 per cent. Per tant, hi hauria dues dades, amb tota la cautela del Món, s'haurien de mantenir: la desacceleració i el diferencial amb Espanya que es manté a Catalunya"

Más información

Bonastre també ha afirmat que per crear ocupació cal rebaixar els objectius de dèficit: " S'han d'estudiar mecanismes de política econòmica per relaxar aquests objectius de dèficit tan durs, estrictes i irracionals que tenim, per tal de generar una major activitat econòmica que creï ocupació. No crearem ocupació si no variem les polítiques econòmiques que hi ha a nivell d'Europa"

Des dels sindicats celebren aquesta petició de canvi de polítiques que fa la Generalitat però li recorden al Govern que també podria fer algunes coses en aquest sentit. Cristina Faciaben, de CCOO, afirma que "també es veritat que el propi govern de la Generalitat podria prioritzar i al nostre entendre no està prioritzant allò que per nosaltres és imprescindible: la protecció de les persones i sent excessivament diligents en l'aplicació de les polítiques d'austeritat.

L'atur ha incrementat en un any a Catalunya en 23.000 persones. Per sectors, creix pràcticament en tots, encapçalat pel sector serveis. Els sindicats destaquen que, mentre l'atur en general puja, el de les persones immigrants es redueix. No ho atribueixen a que aquests immigrants hagin trobat feina sinó a que molts d'ells decideixen marxar de Catalunya perquè no hi ha feina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00