Sociedad | Actualidad

El Suprem anul·la la prohibició del burca acordada per l'Ajuntament de Lleida

El Tribunal Suprem anul.la la prohibició de l'ús del burca o el niqab, en espais municipals que recollia l'Ordenança Municipal de l'Ajuntament de Lleida. La mesura segons l'Alt tribunal es contraria al dret de les persones al considerar que es limita l'exercici de la llibertat religiosa de les dones que duen el vel integral

(ACN)

El Suprem ha hagut de dirimir sobre aquesta qüestió després que l'Associació islamista Watanipera la Llibertad i la Justicia interposés, l'octubre del 2011, un recurs davant la sentencia favorable a la prohibició del vel integral que va emetre elTribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'alt tribunal entén que aquesta limitació atempta contra el dret de les persones. D'acceptar-se la normativa, diu el Suprem, crearia un efecte pervers d'enclaustrar la dona en el seu entorn familiar, que resultaria contrari a l'objectiu d'integrar-la en els diferents espais socials.

Els magistrats dubten que l'ús d'aquesta vestimenta sigui fruit exclusiu de la coacció i assenyalen que, en cas d'imposició, té l'emparament delspoderspúblics. A la pràctica, segons l'advocat d'aquesta associació musulmana, Carlos Antolí, "Lleida No pot prohibir l'entrada amb el burcaals edificis municipals a excepció del servei del transport públic" ja que el Suprem desestima la prohibició per als autobusos atenent-se al Reglament del Servei de Transport Urbà de Viatgers de Lleida.

Más información

L'ajuntament de Lleida expressa el seu desacord però acceptació d'aquesta resolució. L'alcalde, Àngel Ros, afirma que "l'acatem però no la compartim; el fons de l'ordenança era vetllar per la igualtat home dona, per la no discriminació de la dona en l'espai públic que és el que podem regular, i en definitivaprohibia una prenda que es discriminatòria al marge de qualsevol consideració religiosa" ha dit.

Recordem que l'Ajuntament de Lleida va modificar les seves ordenances municipals al maig del 2010 per limitar l'accés i l'ús del vel integral, -burca o niqab-i altres vestimentes o accessoris que cobrissin totalment la cara en equipaments municipals. Des de que va entrar en vigor, no hi ha hagut cap sanció per aquesta qüestió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00