Sociedad | Actualidad

El Consell d'Estat veu fonaments per recórrer la declaració sobiranista

L'òrgan coincideix amb l'Advocacia de l'Estat, que també va apreciar arguments favorables per interposar un recurs

El Consell d'Estat considera que "hi ha fonaments jurídics suficients" per impugnar davant el Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament català el passat 23 de gener, segons han informat a Europa Press fonts d'aquest òrgan consultiu.

El Consell d'Estat considera que "hi ha fonaments jurídics suficients" per impugnar davant el Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament català el passat 23 de gener.

La Comissió Permanent del Consell d'Estat ha aprovat aquest dijous el dictamen que li va requerir l'Executiu de Mariano Rajoy i l'enviarà al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Más información

Amb aquesta decisió favorable al recurs, la institució que presideix José Manuel Romay Beccaría comparteix la decisió de l'Advocacia de l'Estat, que també ha apreciat arguments favorables per interposar el recurs d'inconstitucionalitat.

El passat 8 de febrer, la vicepresidenta el Govern, Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que el fet que l'Advocacia de l'Estat hagués apreciat arguments favorables per recórrer davant el Constitucional la declaració de sobirania suposava un "punt molt determinant".

Tanmateix, ia la vista d'aquest informe, el Consell de Ministres va acordar aquest mateix dia sol·licitar a la Comissió Permanent del Consell d'Estat l'emissió amb caràcter urgent d'un dictamen amb respecte a la procedència de la impugnació de la resolució del Parlament de Catalunya .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00