Sociedad | Actualidad

Pares i alumnes es tanquen per exigir que Rigau rectifiqui

Famílies i alumnes de l'escola Poblenou de Pineda de mar -una de les set que la conselleria ha anunciat que es tancaran en els propers anys- volen que la Consellera Rigau rectifiqui la seva decisió

El CEIP Poblenou de Pineda de Mar(ESCOLA POBLENOU DE PINEDA DE MAR)

Els socialistes exigeixen una reunió urgent amb la consellera i els alcaldes dels municipis afectats per trobar solucions alternatives

L'associació de pares i mares del CEIP Poblenou de Pineda han decidit fer una tancada de 24 hores dins dels centre escolar per mostrar la seva indignació davant la decisió de la conselleria de no permetre que enguany es matriculin nens a P3 per tal que l'escola desaparegui en pocs anys.

Els pares argumenten que el centre té demanda. I veuen poc adequada la idea de fusionar-se amb l'escola Jaume I, tal com proposa la conselleria perquè els projectes educatius dels dos centres són força diferents.

Más información

La portaveu de l'associació de pares i mares Katy Mateo creu que a més de la demografia -que és l'argument que utilitza la Generalitat per justificar tots els tancaments- hi han altres motius. "al posar-nos en contacte amb les AMPES de les altres escoles afectades -diu Mateo- ens adonem que tots portem una mateixa línea. I si, ens hem fet una reflexió, de dir no només perquè tanquen escoles sinó perquè escoles d'aquesta condició".

Una sospita que comparteixen altres famílies, com ara les del CEIP Els Aigüerols de Santa Perpètua de Mogoda o els de l'escola Can Motllor a Terrassa. L'alcalde d'aquesta localitat ; Jordi Ballart qualifica d'"indignant" la decisió de la consellera Rigau. La responsable socialista d'educació, Rocio Martínez Sampere reclama una reunió urgent amb la consellera i els alcaldes dels municipis afectats per "intentar desfer aquest desgavell que ha provocat aquesta setmana la consellera Rigau".

No només l'oposició s'ha posicionat contra el tancament d'aquestes set escoles. Des de la Universitat autònoma de Barcelona, la Coordinadora dels estudis de grau en Educació Infantil mostra la seva "tristor" i fins i tot "desesperació" davant la decisió d'Ensenyament de tancar l'escola de Can Motllor a Terrassa. Meque Edó considera que " l'escola Can Montllor és ara, avui mateix, la millor escola on poden anar els nostres estudiants de grau a fer pràctiques. És un centre tan especial que és impossible que et deixi indiferent. La coordinadora del grau en educació infantil subratlla que és una escola que "trenca el patró d'un adult que vigila i 25 nens que fan fitxes" i que obté uns resultats acadèmics "molt bons".

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00