Deportes

El Barça impulsa una grada d'animació encoberta

És una minigrada d'animació clandestina perquè s'està fent sense que ningú ho reconegui públicament i tot i que els Mossos d'Esquadra ho van desaconsellar

La afición del Barcelona recibió a su equipo con el lema 'Som campions!' el 6 de mayo de 2006 antes de un partido ante el Espanyol(EFE)

Ja fa quatre mesos que la policia autonòmica va emetre un comunicat on recomanava no tirar endavant aquesta iniciativa i des de llavors no hi ha hagut més reunions entre el club i la policia autonòmica però el contacte entre el Barça i els grups d'animació sí que s'ha mantingut. Hi ha hagut diverses trobades en els últims mesos. Segons fonts de les reunions, el contacte és periòdic.

És a dir, la idea de Fanàtics Barça, a la teoria està aparcada, però a la pràctica està més viva que mai. De fet, en aquest 2013 s'ha pogut comprovar que es veu molta més gent a la zona de Gol Sud, just darrera de la porteria.

Els diferents grups d'animació tenen accés a una sèrie de paquets d'entrades per poder veure els partits al Camp Nou. Són unes entrades a les quals l'any passat, per exemple, no hi tenien accés. Això passa des del primer partit del 2013 que va ser al Camp Nou contra l'Espanyol.

Más información

Estem parlant, mínim, d'unes 25 entrades per grup i per partit, que ells mateixos s'encarreguen de repartir al preu d'uns 15-25 euros per entrada entre els seus membres, independentment, de si són socis del Barça o no. Són unes 200 entrades per partit.

El club té bloquejada la venta al públic d'unes entrades a la zona de Gol Sud perquè van destinades als grups d'animació. Aquestes entrades es vénen directament en paquets als representants dels diferents grups i són ells els que s'encarreguen de repartir-les.

I aquí és on radica un dels problemes i és que no hi ha control d'on van a parar aquestes entrades i algunes cauen en mans de seguidors que, la policia, considera violents, fins i tot, alguns d'ells amb l'entrada vetada a l'Estadi. És a dir, que en teoria no poden entrar però ho acaben fent.

El pacte és que el club facilita aquestes entrades perquè els grups puguin estar junts i animar però amb la condició de que no hi hagi cap conflicte, no hi hagi actituds violentes.

El que és estrany és que, oficialment, el Barça nega que estigui facilitant aquestes entrades als grups d'animació. Nega que estigui venent paquets d'entrades a la zona de Gol Sud, exclusivament, als diferents grups d'animació. Però, extraoficialment, sí que s'admet que estan treballant per mirar de tirar endavant la grada i que s'estan provant algunes iniciatives. no s'estenen gaire en explicacions perquè diuen que estan en un procés inicial i, a més a més, creuen que s'ha parlat massa d'aquesta grada d'animació i això ha perjudicat a la seva implementació.

Aquesta iniciativa és una promesa electoral de Sandro Rosell però que va quedar frenada perquè els Mossos d'Esquadra van desaconsellar impulsar-la per motius de seguretat.

La policia autonòmica manté que ja han fet el que havien de fer i que era una assessoria externa, a petició del Barça, on desaconsellaven aquesta grada d'animació perquè, entre la gent que la integrava, hi havia persones amb actituds violentes. A partir d'aquí, el que faci el Barça dintre del seu estadi, és potestat del propi Barça. Des del Comunicat dels Mossos, Barça i policia autonòmica no han mantingut cap altra reunió per parlar d'aquesta qüestió i del Comunicat ja fa uns quatre mesos.

Durant tot aquest temps, però, el club sí que s'ha continuat reunint amb representants dels grups d'animació per mirar de buscar una solució al tema.

És curiós perquè, ara, fonts d'aquestes negociacions, utilitzen un joc de paraules per explicar que s'ha iniciat un projecte nou que no té res a veure amb el que han vetat els Mossos. "Ja no es parla de grada d'animació sinó d'animació a la grada", diuen. Sembla una broma però la frase és textual

El pacte entre el club i els grups d'animació és que hi hagi bon comportament, això és clau perquè hi pugui haver col·laboració però, repeteixo, hi ha entrades que estan anant a parar a aficionats considerats violents i amb l'entrada vetada a l'Estadi.

I aquest fet no només succeeix al Camp Nou sinó que s'estén també als partits del Barça B i als del futbol sala, amb el problema que s'ha detectat, també, aquí la presència d'aficionats considerats violents.

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00