Sociedad | Actualidad

"Ni podem ni volem fer pressupostos"

El Govern català ni tan sols es planteja elaborar pressupostos en les actuals condicions: sense pràcticament capacitat per fer dèficit i amb uns impostos i taxes anul.lats pel Tribunal Constitucional que l'obliguen a més retallades

El conseller de Presidència, Francesc Homs(ACN)

La situació ja era límit fa uns dies, però la suspensió de l'euro per recepta, dels impostos pels dipòsits bancaris banca i de les taxes judicials han ofegat encara més les finances de la Generalitat. I, si no pot ingressar, haurà de retallar més del previst, que ja era molt (4.000 milions d'euros per 2013). Així les coses, l'única esperança del Govern català és poder ampliar l'objectiu de dèficit.

L'Estat n'ha fixat el sostre, per a les Comunitats Autònomes, en el 0,7%, però la Generalitat exigeix a Rajoy el doble de marge, poder arribar a l'1 i mig. Això, en el cas de Catalunya, evitaria al govern una retallada d'uns mil milions d'euros.

Más información

Després que el Tribunal Constitucional hagi deixat sense efecte 3 taxes de la Generalitat (que haguessin permès al Govern ingressar 700 milions d'euros) el conseller de la Presidència, Francesc Homs, diu que ara no poden fer un pressupost: "L'alternativa a tota aquest imposició d'aquest objectiu de dèficit que no té ni cap ni peus, aquesta imposició que no ens deixen incorporar mecanismes d'ingressos alternatius, les taxes i impostos que estaven previstos, doncs l'alternativa és retallar, retallar i retallar. I això no porta enlloc, no és sostenible i a més a més no ho volem fer, perquè ens ho mereixem el poble de Catalunya ni de fet estaria al nostre abast si volem sostenir els serveis públics que tenim"

El Govern català confia en l'informe que fa dos dies va aprovar el Parlament Europeu, que entre d' altres coses demana als Estats que reparteixin de forma justa els esforços fiscals entre les diferents administracions, en funció dels serveis que prestin.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00