Sociedad | Actualidad

Camacho diu que només Unió podrà aturar el camí cap a la independència

Alícia Sánchez-Camacho creu que les iniciatives independentistes a Catalunya només podran ser aturades si Josep Antoni Duran Lleida demana als seus tretze diputats que votin en contra del procés "i crea un grup propi"

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho(ACN)

En un esmorzar informatiu a Madrid, Sánchez-ha assenyalat que si Duran Lleida traslladés als seus diputats que votin en contra del procés d'independència, l'acord entre ERC i CiU "quedaria sense efecte".

Sánchez-Camacho ha dit que si Duran va dir diumenge passat que "votaria en contra de la independència de Catalunya", només UDC "podrà aturar aquest camí cap a la independència" perquè si els seus tretze diputats voten en contra de la declaració sobiranista, el proper dia 23 al Parlament, "hi haurà finalitzat el procés".

Más información

Segons el parer de la pressenteixi del PPC, Duran pot donar "instruccions als seus diputats" i crear un grup propi al Parlament de Catalunya perquè "no són moments d'ambigüitats i de donar un missatge a Catalunya i un altre a Madrid".

En el torn de preguntes, Sánchez-Camacho també s'ha referit a la decisió de CiU i ERC de retirar la referència de l'Estat propi de la declaració de sobirania i ha dit que "si CiU no suavitzava aquestes paraules, tota Catalunya i tot Espanya visualitzava la fotografia del fracàs del president de la Generalitat, Artur Mas ".

Per a Sánchez-Camacho, els "socialistes catalans tenen complex de nacionalisme català i estan actuant més com una CiU light que no com un partit nacional que defensa la unitat d'Espanya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00