Sociedad | Actualidad

17 anys de presó per al líder d'una banda llatina que va encarregar un assassinat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys i mig de presó el llavors líder de la banda llatina 'Bloods', l'equatorià William Samuel C., per encarregar l'assassinat d'un membre de la banda que volia sortir-se'n

Samuel C.A., entre els dos agents, condemnat per ordenar l'assassinat de Daniel Martínez, qui volia deixar la banda llatina.(ACN)

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a disset anys i mig de presó el cap de la banda llatina dels Blood que va encarregar a un menor d'edat que assassinés un company que volia abandonar el grup. El noi li va disparar a la víctima un tret al pit, mentre era en un banc d'un parc amb la seva parella.

El Jurat del cas ja havia considerat a l'acusat, William Samuel C., culpable d'un delicte d'inducció a l'assassinat i el Tribunal ha basat la seva sentència en el veredicte que van emetre.

Más información

L'Audiència de Barcelona considera provat quer en el moment dels fets, el condemnat era el líder dels Blood i que exercia un control ferri sobre tots els seus membres, a pesar que ell ho negués durant el judici.

En segon lloc, els jutges també consideren provat que la víctima volia abandonar el grup, "per discrepàncies personals amb ell i perquè estava en desacord amb alguns aspectes del funcionament del grup" i que quan l'acusat va saber-ho, va voler "castigar-lo".

D'aquí que, segons la sentència, encarregués al menor Brian A., que el matés.

Cap a les vuit del vespre del 17 de desembre del 2009, quan la víctima estava asseguda juntament amb la seva parella en un banc del parc de la Marquesa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona); li va disparar un tret al tòrax que li va perforar el pulmó provocant-li la mort minuts més tard.

El Tribunal considera que el menor va matar la víctima "complint la voluntat de William Samuel C." i assegura que "ho va fer de manera totalment sorprenent", "sense que aquest pogués defensar-se de manera eficaç".

En canvi, el Tribunal considera que no ha quedat prou acreditat d'on va treure el noi l'arma amb la quan va disparar a la víctima i per això absol el processat del delicte de tinença il·lícita d'armes.

A més dels 17 anys de presó, l'Audiència ha condemnat l'acusat a indemnitzar per danys els pares de la víctima amb 80.000 euros a cadascún, així com els seus germans petits amb 20.000 i 10.000 euros.

Acusació i Fiscalia havien demanat fins a 20 anys de presó pel processat. També acusaven un altre membre de la banda d'haver amagat a la policia els fets, tot i tenir-ne coneixement, però finalment el Tribunal l'ha absolt.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00