Sociedad | Actualidad

El Govern deixa en mans del jutge la privatització d'Aigües Ter-Llobregat

El Govern de la Generalitat defensa l'actuació dels consellers Lluís Recoder i Andreu Mas Colell en l'adjudicació d'Aigüés Ter Llobregat a l'empresa Acciona i decideix recórrer a la justícia la decisió d'un òrgan propi. Concretament, l'òrgan de Recursos Contractuals que en les últimes hores havia advertit que el concurs públic havia estat irregular

La decisió d'aquest òrgan era vinculant, i per tant el govern no ha tingut més remei que recórrer a la justícia si no volia fer marxa enrera en aquesta privatització que suposen 1.000 milions d'euros d'ingressos. Uns ingressos determinants perquè el govern català intenti complir amb els objectius de dèficit del 2012.

Pel Govern, mereixen la mateixa credibilitat els funcionaris que van fer el concurs, com l'òrgan encarregat de supervisar aquests processos i que ha denunciat que estava mal fet. Per tant, posa la decisió final en mans del jutge.

Más información

Mentre la justícia no digui res en ferm, l'adjudicació que ja és efectiva des de fa pocs dies, seguirà en peu. El Govern sí que s'ha mostrat disposat a donar les explicacions que calguin al Parlament de Catalunya tal i com han demanat tots els partits de l'oposició.

ACCIONA considera que la resolució que l'exclou de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat no té fonament jurídic i que l'organisme que l'ha fet ha interpretat erròniament els fets. En concret, aquesta empresa assegura que sí que es comprometia a fer les obres de millora del subministrament d'aigua en el termini de 10 anys que establia el concurs i que per tant no hi ha motiu per excloure-la de l'adjudicació.

En un comunicat, diu que l'òrgan administratiu de recursos contractuals ha confós els terminis parcials d'obres amb el calendari total. A més, el grup de Jose Manuel Entrecanales es mostra molt sorprés pels pronunciaments contradictoris de la Generalitat i confia en que tot es resolgui satisfactòriament en pocs dies.

ACCIONA també apunta que si al final s'anul.lés l'adjudicació, reclamaria a la Generalitat els 300 milions que va pagar fa només una setmana per aquesta operació i alguns més per danys i perjudicis.

De moment considera vigent el contracte signat amb la generalitat i continua amb la gestió d'Aigües Ter- Llobregat

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00