Sociedad | Actualidad

Referèndum el 2014

CiU i ERC ultimen l'acord de legislatura que inclou la celebració d'un referèndum. Segons fonts d'ERC, el pacte inclou que la consulta se celebrarà com a molt tard en 2 anys, és a dir, el 2014. Un extrem, que CiU, encara no confirma

Artur Mas i Oriol Junqueras(ACN)

Fonts dels nacionalistes sí asseguren que al pacte es fixaran els terminis i reconeixen que l'horitzó no anirà molt més enllà de mitja legislatura.

A l'acord, que s'ha de tancar en breu, no hi haurà la data del referèndum però si hi haurà terminis, com ja va explicar el secretari general de CDC, Oriol Pujol, a la Cadena SER. És a dir, el proper any, el 2013, per intentar negociar amb el Govern de Rajoy, per aprovar una llei de consultes al Parlament de Catalunya i per buscar l'aval de la comunitat internacional.

Más información

A partir d'aquí, a Esquerra mantenen que han convençut CiU per convocar la consulta en 2014- Fonts de CiU es resisteixen a reconèixer que ja s'ha tancat un horitzó però reconeixen que al redactat final, les coses aniran per aquí.

La crisi econòmica, les retallades i la dependència d'Esquerra fan pensar a CiU que l'estabilitat que Oriol Junqueras podrà donar a Artur Mas no anirà gaire més enllà de mitja legislatura.

Amb la part de la consulta encarrilada, les negociacions també segueixen en l'àmbit econòmic. I és que no hem d'oblidar que els republicans hauran de donar suport a unes retallades de 4.000 milions d'euros.

O. Pujol: "A la consulta hi hem d'arribar molt carregats de raons." (10/12)

34:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121210csrcsrsoc_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00