Sociedad | Actualidad

Mas veu "pràcticament impossible" la majoria absoluta

El candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha assegurat avui que veu "gairebé impossible" aconseguir la majoria absoluta en les eleccions del 25 de novembre i, en cas de no aconseguir-la, ha descartat pactar amb el PP

Artur Mas, este jueves, en un mítin en Terrassa(ACN)

En una entrevista de RNE ha sostingut que, en un Parlament on pot haver entre sis i set formacions, el vot es reparteix molt, per la qual cosa difícilment pot aconseguir una majoria absoluta, encara que no n'ha renunciat, apel. lant a la "majoria excepcional" que reclama per liderar el procés sobiranista que propugna

No obstant això, Artur Mas ha negat que ho fiï tot a la majoria absoluta, i reitera que un bon resultat seria ampliar la distància de diputats que hi ha actualment entre els 62 CiU i els 28 del PSC, que són la segona força a la Cambra catalana .

Más información

Tenim una distància de més de 30 diputats. Si s'amplia pot ser un bon resultat, al marge de si s'arriba a la majoria absoluta", ha sostingut Mas, que ha descartat pactar amb el PP perquè està en radicalment en contra del dret a decidir de Catalunya.

Tot i que ha admès que CiU ha col · laborat amb els populars aquesta legislatura, ha subratllat que ara seria difícil perquè els rumbs que plantegen són "dispars", i ha evitat concretar possibles aliances amb la resta de formacions catalanes.

Sobre si una Catalunya amb Estat propi quedaria dins o fora de la UE, ha insistit que no hi ha precedents de països de la UE que vulguin seguir aquest procés, i ha assenyalat una vegada més que el "lògic" seria que s'adaptés un marc perquè es quedés.

"Treure a països que ja estan i compleixen no té molt de sentit", ha esgrimit Mas, que ha lamentat que l'Estat espanyol vetés l'entrada d'una Catalunya amb Estat propi a Europa, de manera que els ha emplaçat a respectar la voluntat majoritària de els catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00