Sociedad | Actualidad

14-N: Els sindicats es començaran a mobilitzar aquesta mateixa nit

Els primers piquets informatius sortiran de les seus sindicals aquest vespre i a quarts d'una començaran a actuar a punts com Mercabarna i altres zones industrials de l'àrea metropolitana. A primera hora del matí, es desplaçaran també a la Zona Franca i als principals centres comercials

Els comerços prenen mesures preventives de cara a possibles aldarulls durant la jornada de vaga(RADIO BARCELONA)

La primera gran concentració de demà a Barcelona és a quarts de dues de la tarda Plaça Universitat on es trobaran tots els piquets. Més tard, a les sis, a Barcelona hi ha programades dues protestes més: una manifestació convocada pels principals sindicats, CCOO i UGT, que sortirà de Passeig de Gràcia amb Plaça Catalunya i que pujarà fins l'avinguda Diagonal; i una segona manifestació convocada pels sindicats minoritaris, CGT, CNT o simpatitzants del 15M, que a la mateixa hora, les sis de la tarda, sortirà dels jardinets de Gràcia (ubicats a dalt de tot de Passeig de Gràcia) en direcció al centre, però es desconeix el recorregut. Els Mossos d'Esquadra intentaran fer-la baixar per Roger de Llúria per distanciar-la de l'altra protesta.

Más información

Aquesta segona manifestació és la que més preocupa els Mossos d'Esquadra perquè, per una banda, no ha estat comunicada oficialment ni autoritzada, i per l'altra, perquè sospiten que hi podrien participar grups violents. Les sospites provenen d'alguns cartells que s'han distribuït que fan una crida a fer del 14N una protesta més agressiva.

També hi ha protestes convocades a la resta del territori

A Lleida la manifestació sortirà a dos quarts de sis de la Plaça Ricard Viñas; a Tarragona sortirà a les sis de la tarda de la Rambla Vella i a Girona, també a les sis, la manifestació començarà a l'esplanada de la Torre del Rellotge de la Devesa.

A tot Catalunya els Mossos desplegaran 9.000 efectius per garantir una jornada de vaga pacífica. Aquests dies, tenint en compte els greus incidents de la passada vaga general del 29 de març, la unitat de mediació dels Mossos ha fet més de 100 reunions amb sindicats, empresaris i plataformes socials per donar-los consells i garantir-los que vetllaran per la seguretat dels que volen fer vaga i els que no.

Paral·lelament, a Barcelona avui s'han retirat els contenidors del centre per evitar que ningú els cremi, s'han reparat les rajoles de passeig de gràcia, per tal que ningú les faci servir com a objectes violents, i alguns comerços han blindat els seus aparadors per evitar possibles destrosses.

Herrera crida a participar a la vaga general

00:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121109csrcsrnac_18.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00