Sociedad | Actualidad

Desmantellen a Sentmenat un hivernacle amb 2.500 plantes de marihuana

La Guàrdia Civil ha desmantellat 3 centres de cultiu de marihuana que constaten segons el cos, un increment de la producció i el consum d'aquesta droga. A Sentmenat han trobat l'hivernacle més gran i sofisticat localitzat fins ara a Catalunya. Hi creixien més de 2.500 plantes de maria.

Una imatge de l'hivernacle de Sentmenat amb 3.500 plantes de marihuana(Guardia Civil)

La Guàrdia Civil han trobat tres modalitats de cultiu de marihuana, en un xalet amb producció d'alta intensitat a Olivella, al Garraf, amb capacitat per obtenir 300 quilos de droga cada any, en un hivernacle de 800 metres quadrats a Sentmenat i una plantació a l'aire lliure a Esparreguera. Els agents han detingut dues persones i n'han imputat 14 més per tràfic de drogues i també per robar corrent elèctric de la xarxa pública i tinença il.lícita d'armes.

El cap de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Barcelona, Ángel Pardos ha apuntat que aquests tres casos demostren l'evolució del consum i el cultiu de la marihuana.

La Guàrdia Civil ha comissat en aquestes tres operacions prop de 2.900 plantes de marihuana, 122 quilos de cabdells d'aquesta droga i molt de material per fer funcionar aquesta infraestructura: ventiladors, filtres, extractors, potents assecadors, tot plegat valorat en més de 2 milions d'euros.

Más información

A l'hivernacle de Sentmenat hi van trobar cubells amb grans quantitats de llimona endollada amb les finestres per enviar a l'exterior olor d'aquesta fruita i amagar la forta pudor que fa la marihuana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00