Sociedad | Actualidad

Els sindicats de bombers carreguen contra la Generalitat per l'incendi de l'Empordà

Duríssimes critiques dels sindicats de Bombers contra la gestió de l'incendi de l'Alt Empordà que a finals de juliol va provocar la mort de 4 persones i va arrasar 13 mil hectàrees. UGT, CCOO i CATAC creuen que el primer error i més greu va ser desviar el trànsit per Portbou quan el foc va començar al Pertús

Els sindicats de bombers diuen que és una decisió que van prendre els polítics sense comptar amb l'opinió dels bombers i tècnics que treballaven a la zona. La carretera Nacional 260 a Portbou es va convertir així en una ratera pels centenars de vehicles que s'hi van dirigir quan allà va començar un altre foc.

Asseguren també que s'hauria pogut controlar abans. Diuen, haurien pogut anar més ràpid si haguessin comptat amb tot el personal i l'equip necessari i si haguessin activat abans la situació d'emergència. A més el cap dels bombers de Manresa del sindicat UGT, Victor Fernández, diu que molts professionals no van poder participar en l'extinció de focs a tot Catalunya per manca d'equips.

Más información

El dia de l'incendi faltaven tres punts de guaita i 3 columnes mòbils dotats amb un camió i 20 persones a dins. Segons els sindicats faltaven 35 dotacions dels bombers perquè no estaven de guàrdia, situació que creuen, s'hauria d'haver previst. Els sindicats també han criticat la gestió del conseller Felip Puig en els últims dos anys. Apunten que ha volgut polititzar els incendis i diuen que només s'ha preocupat de sortir als mitjans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00