Economía y negocios | Actualidad

La Generalitat ha adjudicat a Acciona la gestió de l'empresa Aigües Ter-Llobregat i ha deixat fora AGBAR

Amb aquesta privatitzacio el govern espera aconseguir 1000 milions d'euros

AGBAR ja ha anunciat que presentarà recurs i insinua que ACCIONA pot haver fet una oferta amb preus irreals, més baixos, per adjudicar-se el servei

La privatització d'Aigües Ter-Llobregat suposa deixar en mans d'una empresa privada, en aquest cas de la madrilenya ACCIONA, la captació d'aigua dels rius Ter i Llobregat i el seu transport fins als dipòsits municipals. Amb l'operació, el govern espera aconseguir 1000 milions d'euros.

Más información

Fonts del grup AGBAR que ha quedat fora han explicat a la SER que presentaran un recurs contra l'adjudicació perquè consideren que l'oferta d'ACCIONA és inconsistent i suposarà un empitjorament del servei. De fet, en un extens comunicat insinuen, sense citar-lo, que el seu competidor podria haver presentat uns preus irreals, més baixos, per adjudicar-se el contracte.

En la mateixa nota, Agbar destaca que són referent mundial en el sector de l'aigua i critica que el plec de condicions de la generalitat no atorgava cap puntuació a la innovació o l'experiència en la gestió del'aigua.

Aigües Ter-Llobregat gestiona l'abastiment d'aigua de 5 milions de persones i 100 municipis, entre els quals Barcelona i la seva àrea metropolitana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00