Sociedad | Actualidad

17 tones de roba usada recollida en 15 dies

El servei gratuït de recollida de roba a domicili a la ciutat de Barcelona col.lecta 17 tones de roba usada amb només dues setmanes

Botiga del Gòtic de Roba Amiga de la Fundació Formació i Treball(Fundació Formació i Treball)

1.042 peticions i 17 tones de roba recollida, aquestes són les xifres que ha fet públiques l'Ajuntament de Barcelona després que el quinze d'octubre s'iniciés el servei.

La nova prestació a domicili és possible gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i la Fundació Formació i Treball, membre de la cooperativa Roba Amiga, que l'any 2011, sense el servei a domicili, va recollir 1.700 tones de roba als contenidors taronges. Amb la nova recollida, però, es preveu augmentar aquest xifra en 1.000 tones més en dos anys.

El projecte, a més, donarà feina a 15 persones en risc d'exclusió social, que se sumaran treballadors que ja té la Fundació a la recollida de roba.

A nivell internacional, la recollida gratuïta promoguda per entitats sense ànim de lucre és creixent. Als Estats Units està estesa en 30 estats, i segons dades de l'ONG Humana People to People, fins a 10 milions de persones l'any donen roba a Europa i als Estats Units. A més, la donació al vell continent proporciona 200 mil llocs de treball, que s'han de sumar als que es generen als països importadors de roba de segona mà.

Más información

De mitjana, una peça de roba té una vida útil de dos anys, i els motius pels quals és llançada són diversos. A banda de la donació, però, una solució alternativa és el reciclatge tèxtil, que arriba a estalviar l'emissió de fins a 360 mil tones de CO2 cada any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00