Economía y negocios | Actualidad

Estalviar amb pneumàtics en bon estat

Un estudi del RACC conclou que circular amb uns pneumàtics en mal estat pot fer augmentar més d'un 7 per cent el consum de carburant. Portar-ne uns d'adequats pot suposar un estalvi de fins a mil euros per les butxaques del conductor

Des del RACC diuen que en moments de crisis la màxima motivació a l'hora de comprar pneumàtics pot ser l'econòmica, és a dir, la gent compra els que surten més barats.

L'estudi que han fet però, demostra que a la llarga, surt més econòmic tant pel consum de carburant com per la durada de les rodes.

El responsable tècnic del RACC, Lluís Puerto, assegura que un terç dels conductors porta els pneumàtics amb una pressió inadequada.

Un altre criteri a l'hora de triar els pneumàtics és la seguretat. Segons el mateix estudi, només un 0,9% dels accidents mortals registrats van tenir com a causa el mal estat de les rodes. Això si, el risc de patir un accident mortal per tenir els pneumàtics defectuosos és més del doble que qualsevol altre defecte del vehicle.

A partir de l'1 de novembre les rodes portaran una etiqueta amb la informació del consum de carburant, la seguretat o el soroll ambiental graduat de la A a la G.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00