Sociedad | Actualidad

Planeta amb morbo

Artur Mas i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, van compartir taula al sopar de gala del Premi Planeta, enmig d'una gran expectació després de les desafortunades declaracions del ministre sobre la seva voluntat d'espanyolitzar els alumnes catalans. President i ministre van mantenir una relació cordial, freda però cordial, com correspon a persones del seu rang.

Artur Mas, José Manuel Lara i José Ignacio Wert(ACN)

Mas i Wert han protagonitzat recentment un xoc de declaracions que va començar quan el passat dia 10 el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va admetre des del Congrés que el seu interès era "espanyolitzar els alumnes catalans". Unes paraules molt criticades a Catalunya. Mas va replicar al ministre acusant-lo de pretendre explicar la història espanyola com si fos l'Espanya "una, gran i lliure" de Franco. El ministre li ha respost: "Dir que estic fent una defensa d'una Espanya 'grande y libre' és una profunda deshonestedat intel·lectual".

Wert arribava sol al sopar, més aviat seriós i fugint dels micròfons. L'únic que va dir, amb presses, és que el tema de la nit era el premi. A la dreta de Jose Manuel Lara, el president de la Generalitat, Artur Mas, arribava a la cita molt més somrient, acompanyat de la seva dona i de la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Igual que el ministre, Mas ha evitat fer declaracions als mitjans. Des de la distància va dir que el protagonista era Planeta,res més.

Más información

Abans de seure a taula s'havien trobat uns 5 minuts en una sala a part on hi havia altres autoritats. Després, durant el sopar es va veure que la relació era cordial, però distant.

Una anècdota; es van sentir xiulets entre el públic quan el ministre era cridat a l'escenari per lliurar el premi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00