Sociedad | Actualidad

La declaració dels proveïdors de Nóos reforça la tesi que les empreses d'Urdangarín haurien inflat factures

El jutge José Castro es desplaça a Barcelona per prendre declaració a una seixantena de testimonis del cas en la tercera tanda de copareixences, que podría ser la última perquè la instrucció del cas ha entrat ja a la recta final

El jutge José Castro, entrant a la sala per prendre declaracions(MONTSE RIART)

La declaració dels proveïdors que van treballar per l'Institut Nóos reforça la tesi de fiscalia que sospita que les empreses d'Urdangarín haurien inflat factures i haurien justificat treballs que no es van arribar a fer. Fins aquest dimarts, el jutge José Castro interrogarà una seixantena de testimonis més a Barcelona.

Más información

Segons fonts properes a la investigació, la majoria dels proveïdors que han declarat davant del jutge han assegurat que van facturar a les empreses del Duc de Palma, Iñaki Urdangarín, pels treballs que els van encarregar, però no han sabut explicar perquè l'import d'aquestes factures no es correspón amb les quantitats que es van anotar als llibres de comptabilitat de l'Institut Nóos.

El que no els quadra als investigadors és que aquests proveïdors van emetre i cobrar factures d'entre 120 i 30.000 euros, però als comptes de les empreses d'Urdangarín consta que s'els hauria pagat molt més, una cosa que reforçaria la tesi del fiscal Pedro Orrach que sospita que Nóos va inflar factures.

Dos d'aquests proveïdors també han assegurat que els treballs que van fer per Nóos res tenien a veure amb els Jocs Europeus de la Comunitat Valenciana, a pesar que figuraven com a contratistes d'aquest projecte.

De fet, les acusacions sospiten que el govern valencià hauria pagat fins a 5'5 milions d'euros a Nóos per projectes que mai es van arribar a portar a terme, però que després es van intentar justificar a través de factures que es van intentar fer passar per aquesta finalitat quan en realitat s'havien fet per altres.

En aquesta tercera sessió de declaracions el jutge escoltara el testimoni d'una seixantena de treballadors, proveïdors i professionals contractats per Nóos. Les compareixences s'allargaran fins dimarts a la tarda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00