Economía y negocios | Actualidad

Contra les retallades a la prestació d'atur

Els sindicats pressionaran els grups d'esquerres al Congrés per evitar la nova retallada en la prestació de l'atur que el Govern espanyol va recollir en els pressupostos. Els comptes de l'Estat no contemplen cap partida perquè els treballadors que són acomiadats de la seva empresa després de veure's afectats per un expedient de regulació temporal mantinguin tota la prestació d'atur.

Una de les oficines de treball de la Generalitat(ACN)

Una reforma del Govern de Rodríguez Zapatero permetia que, el temps que un treballador estava afectat per un expedient temporal, no descomptés del període de prestació d'atur si aquest expedient no superava els sis mesos.

Així, les empreses en dificultats podien reduir temporalment la plantilla, sense que els treballadors afectats pel Expedient perdessin subsidi d'atur si, finalment, eren acomiadats definitivament.

Els pressupostos de l'Estat del 2013 no contemplen cap partida en aquest concepte i els sindicats estan pressionant als grups d'esquerres perquè aquesta dotació econòmica es recuperi durant la tramitació dels comptes al Congrés dels diputats.

Segons càlculs de la UGT, si no existissin els Expedients de regulació, alguns anys l'atur s'hauria pogut incrementar entre un 15 i un 20 per cent.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00