Sociedad | Actualidad

Mas asegura que hi haurà consulta la legislatura vinent

CiU ha tancat avui seves llistes de cara a les eleccions del 25 de novembre, amb la confirmació que tenen la voluntat de fer una consulta segur la legislatura que ve. Artur Mas ha arengat als militants convergents, amb retrets durs al ministre Wert.

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida(ACN)

Artur Mas, s'ha compromès a fer "el que calgui" per celebrar la consulta d'autodeterminació de Catalunya la propera legislatura. "La consulta es farà en els propers quatre anys. Després s'obrirà un procés que trigarà uns quants anys més, no ho sé, però la consulta ens hem de conjurar perquè es faci en els propers quatre anys. L'hem de poder fer i farem el que calgui", ha advertit Mas després de ser proclamat candidat de CiU.

El president ha cridat a convèncer els que ara tenen por i dubtes per acabar configurant una majoria social que serà "imbatible" malgrat la "incomprensió, la ignorància i el menyspreu" de les "oligarquies de l'Estat".

Mas també ha carregat durament contra el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i l'ha acusat de pretendre explicar la història espanyola com si fos l'Espanya "una, gran i lliure" de Franco.

Más información

"El que es pensen és que hem d'explicar la història d'Espanya com ells la voldrien explicar. Però a l'escola catalana s'explica Espanya com un estat plurinacional i no com 'una, gran i lliure'", ha exclamat en el seu discurs de proclamació com a candidat.

També el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha referit a les polèmiques declaracions de Wert. Al seu parer, als espanyols els aniria millor si "intentessin catalanitzar una mica Espanya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00