Economía y negocios | Actualidad

Noves taxes a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona anuncia noves taxes municipals com per exemple la de pagar les despeses de neteja i Guàrdia Urbana extres que generin els grans esdeveniments a la ciutat com ara concerts o partits de futbol o taxes per informes d'immigració. Però també una de nova: cobrar 232 euros per confirmar un test d'alcoholèmia.

La segona tinenta d'alcalde, Sònia Recanses, ha explicat que aquestes ordenances segueixen tres pilars bàsics: garantir l'estabilitat pressupostària, buscar la corresponsabilitat dels usuaris en alguns serveis que cobria totalment l'Ajuntament i oferir facilitats per complir amb les obligacions tributàries.

Pel que fa al paquet de mesures que busquen una major corresponsabilitat de l'usuari en el cost dels serveis, el govern municipal planteja algunes taxes noves, com la de girar una factura als organitzadors de grans esdeveniments que requereixin serveis de neteja i de guàrdia urbana extraordinaris o el cobrament d'una taxa per casar-se en dependències municipals.

També s'introdueix el cobrament de les proves de contrast per alcoholèmies i drogotest que poden demanar els conductors en cas de donar positiu, una taxa per caixers automàtics en façanes i una taxa per la utilització de la marca Barcelona. Es cobraran també una taxa pels informes per arrelament i reagrupament.

Más información

Sònia Recasens ha dit que tot això es pot fer sense més pressió fiscal: "Des d'una administració solvent podem presentar una fiscalitat equitativa i no traslladar els efectes de la crisi econòmica en la fiscalitat de les persones".

A més de les taxes, Recasens ha destacat que s'eliminaria la plusvàlua per execucions hipotecàries i rebaixaran l'IBI en garatges residencials, fet que beneficiaria a 12.000 famílies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00