Sociedad | Actualidad

Chacón diu que "en absolut" està d'acord amb una consulta per la independència

L'exministra critica a Mas que "no parli del preu" de separar-se d'Espanya i li retreu que "em faci triar entre el papa i la mama"

La diputada socialista i exministra de Defensa, Carme Chacón(ACN)

L'exministra de Defensa i diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, s'ha desmarcat dels seus companys de partit en mostrar-se contrària a la possibilitat de fer un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. En una entrevista a Antena 3, i en ser preguntada si estava a favor de la celebració d'una consulta sobiranista, Chacón ha respost amb un claríssim "en absolut".

Más información

La diputada socialista creu que el president de la Generalitat, Artur Mas, juga a l'independentisme per tapar "el fracàs del Govern". En aquest sentit, ha retret a Mas que "no parli del preu de la independència" i que vulgui que catalans com ella escullin "entre el papa i la mama", en referència a Catalunya i Espanya.

Carme Chacón no vol una consulta a Catalunya. Així ho ha dit aquest divendres al matí quan en preguntar-li si estaria a favor d'un referèndum sobiranista a Catalunya ha respost que "en absolut", contradient així la postura oficial del PSC i del candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, que s'han manifestat favorables a la celebració de la consulta tot i que partidaris del 'no' a la independència.

A l'entrevista, la socialista també ha considerat que tot aquest procés l'ha engegat Mas per "tapar el fracàs del seu Govern", de l'atur i perquè "no es parli dels casos de corrupció que té". A més, s'ha mostrat convençuda de que la majoria de catalans "no volem cap ruptura amb Espanya ni que ens enviïn en un viatge amb un bitllet del que no sabem la destinació ni el preu". I és que l'exministra ha criticat que els independentistes, i especialment el president de la Generalitat, "no ens parla del preu" del sobiranisme.

En aquest sentit, ha recordat que ja ara "Espanya està patint una molt greu fuga de capitals" i que el "soroll" que suposa el plantejament independentista pot agreujat la situació. Amb tot, ha explicat que "el pitjor" de tot el que està passant a Catalunya és que a gent com ella "ens demanin si som catalans o espanyols, i que ens diguin si ens treuran el passaport". "Em sento catalana i espanyola i em sembla inconcebible que vingui un president com Mas a dir-me que he d'escollir entre el papa i la mama", ha sentenciat.

Amb tot, ha admès que la "tensió territorial" també ve donada per l'actitud de determinats sectors espanyols "immobilistes" i que neguen que el camí del federalisme sigui la solució. En aquest grup ha posat als dirigents del PP, al govern de l'Estat i als militars que van amenaçar amb intervenir amb tancs. Precisament a aquest darrer col·lectiu, l'exministra de Defensa s'ha referit explícitament dient que "amb mi de ministra, que un militar digui que enviem els tancs, no passa. Aquest senyor no es queda igual".

Chacón també ha parlat del fins ara diputat del PSC al Parlament i exconseller Ernest Maragall i de les seves darreres declaracions assegurant que veia cada dia més complicat no entendre els independentistes. "És una persona que durant tota una vida ha tingut càrrecs al PSC. El que ha canviat és ell, el PSC mai ha estat independentista", ha dit. Per últim, en ser preguntada si tornarà a optar a la secretaria general del PSOE quan Alfredo Pérez Rubalcaba deixi el càrrec, Chacón s'ha mostrat esquiva i, tot deixant les portes obertes a aquesta possibilitat, ha respost entre rialles amb un "per a això falta molt de temps encara".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00