Sociedad | Actualidad

Eugeni Gay: "La Constitució és interpretable"

L'exvicepresident del Tribunal Constitucional assegura que la Constitució és interpretable però admet que l'única institució que pot convocar un referèndum és el Congrés

L'exvicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, assegura que la única institució que pot convocar un referèndum sobiranista és el Congrés dels Diputats. Això sí, ha dit que la Constitució espanyola és interpretable i que per tant, que la validesa d'un hipotètic referèndum dependrà de la pregunta concreta que en el seu cas, consensuïn els partits polítics.

L'exvicepresident del Tribunal Constitucional, que ha participat al congrés de síndics que s'està fent a Barcelona, assegura que "la Constitució no és un text consagrat", sinó que "té un ventall de possibilitats".

Más información

D'aquí que Eugeni Gay condicioni la validesa d'un hipotètic referèndum sobiranista "a la pregunta que es formuli" i recordi que, de moment, els únics partits polítics que han expressat clarament quina qüestió volen plantejar "són els que tenen un posicionament clar a favor o en contra de la consulta".

Ara bé, Gay assegura que la Constitució sí que és clara en un aspecte: "l'única institució que pot convocar un referèndum vinculant és el parlament espanyol".

Més enllà del debat sobiranista de Catalunya, Gay també s'ha referit a la nova llei de l'Estat que limita l'accés a la sanitat dels immigrants.

L'exvicepresident del Constitucional assegura que "una política que menystingui el dret dels estrangers és una política contraria als drets fonamentals i al sentit d'humanitat que ha de presidir la funció pública".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00