Sociedad | Actualidad

Més de la meitat de les investigacions per delicte urbanístic i contra el medi ambient van acabar al 2011 arxivades

El fiscal coordinador d'aquests àmbits, Antonio Pelegrín, assegura que en molts casos s'arxiven investigacions per delicte urbanístic i contra el medi ambient per manca de col·laboració de les administracions.

El fiscal delegat de medi ambient a Barcelona, Antoni Pelegrín, critica en la memòria del 2011, a la que ha tingut accés la Cadena SER, la manca de col·laboració dels ajuntaments implicats en algunes de les investigacions per possibles delictes urbanístics. Assegura que algunes administracions municipals no només vigilen poc que no s'afavoreixi una empresa privada en un determinat projecte, sinó que sovint tampoc hi actuen en contra.

Pelegrín atribueix en bona part a aquest fet el nombre d'investigacions urbanístiques que es van haver d'arxivar aquest 2011 per manca de proves, 41 de les 85 totals. El mateix passa amb alguns delictes medi ambientals. L'any passat la fiscalia va obrir 45 investigacions d'aquest tipus, en va acabar arxivant 28 i tant sols va presentar una querella en 6 dels casos.

Más información

Pelegrín destaca en aquest apartat la manca de denúncies de l'Agència Catalana de l'Aigua, que només n'ha interposat 1 per possible contaminació en tot el 2011. En canvi, pel que fa als presumptes delictes contra la flora i la fauna passa tot el contrari, aquest 2011 la fiscalia ha obert 35 investigacions, de les quals 24 han acabat amb una querella, segons el fiscal, gràcies a l'elevat nombre d'expedients que han rebut dels Agents Rurals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00