Ocio y cultura

200 municipis mostren el seu patrimoni en les Jornades Europees del Patrimoni

Descobrir cementiris modernistes, veure recintes declarats patrimoni de la humanitat, o accedir a espais d'interés cultural tancats al públic és el que faran centenars de catalans aquest cap de setmana.

La riquesa patrimonial catalana compte amb més de 20.000 espais repartits per tot el territori català considerats d'interès nacional. Descobrir l'arquitectura monumental, els jardins, l'arqueologia, el patrimoni industrial o els museus són cita obligada per a tots els ciutadans.

La direcció general del Patrimoni Cultural, juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, organitzen un seguit d'exposicions, visites guiades, tallers, visites teatrals... més de 300 activitats que tenen per objectiu donar a conèixer el patrimoni cultural català.

Visitar la Vila Romana a Tarragona, el campanar de Santa Maria al Maresme o veure el cementiri modernista de Lloret de Mart són algunes de les propostes per aquest cap de setmana. Unes activitats que permeten, a més de gaudir del patrimoni arquitectònic, conèixer la gastronomia.

Más información

Com a novetat, totes aquelles persones que vulguin podran participar a la viquimarató recaptant informació dels diferents espais per millorar els articles de la viquipèdia. També a través de la pàgina de Facebook patrimoni.gentcat es penjaran petites imatges d'un monument determinat que els participants hauran de trobar i visitar. D'entre tots els participants es sortejaran dos caps de setmana culturals.

Degut a les pluges es recomanable abans d'anar consultar si es farà o pel contrari s'ha cancel·lat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00