Sociedad | Actualidad

Sánchez-Camacho veu les eleccions anticipades "per separar Catalunya d'Espanya" com un "desafiament" de Mas

La líder del PPC considera "injustificada i innecessària" la convocatòria i acusa el president de "perdre el sentit de la realitat"

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho(ACN)

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha considerat que la convocatòria de les eleccions és "injustificada i innecessària". I és que la popular veu l'anunci del president de la Generalitat, Artur Mas, com un "desafiament" que planteja per "separar Catalunya d'Espanya". Per la líder del PPC, aquesta "ofensiva" s'ha d'aturar i ha apel•lat a la unió dels que "no volen trencar" a l'entorn de les sigles dels populars per fer front a CiU i a Mas, a qui considera un partit i un líder que "han perdut el sentit de la realitat" i poden portar "conseqüències imprevisibles".

Más información

"És extremadament greu, perquè Mas ha deixat d'actuar com a president de Generalitat per ser el candidat de CiU". Amb aquesta valoració ha començat Alícia Sánchez-Camacho a mostrar la seva visió sobre el discurs al debat de política general. Per la popular, la convocatòria de les eleccions és "injustificada, innecessària, genera paràlisi, inactivitat, cost afegit i ens avoca a unes eleccions on es pretén trencar la realitat i separar-nos de la resta d'Espanya". "És una gran deslleialtat perquè té conseqüències imprevistes d'enfrontaments, divisions i trencaments de la societat", ha conclòs.

És per això que, de cara a les eleccions ha volgut demanar als catalans que no creguin en l'independentisme que s'agrupin al voltant del PPC. "Vull apel·lar a tots els catalans que se senten catalans i espanyols, que creuen més en sumar que en restar, més en anar junts que dividits, perquè tots junts hem de parar aquesta ofensiva i aquest desafiament", ha considerat.

I és que Alícia Sánchez-Camacho creu que Mas "ha empitjorat la situació de crisi afegint un nou problema". "Ha certificat el seu fracàs com a president perquè no ha solucionat els problemes que va rebre, i ha iniciat un camí que ens portarà a molt patiment i frustració", ha dit la popular.

D'aquesta manera, la líder del PPC ha volgut explicar que pel seu partit, CiU i Mas "han perdut el sentit de la realitat, i estan plantejant una opció de futur que no es pot aconseguir des del nostre model democràtic", tot afegint que el president "ha escoltat el clamor del carrer d'un dia concret perquè ho utilitza per l'objectiu partidista de CiU de separar Catalunya i Espanya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00