Economía y negocios | Actualidad

Es prescriuen medicaments en capses petites perquè la gent es pugui estalviar l'euro per recepta

Els metges de família catalans han començat a receptar medicaments en capses amb menys unitats de fàrmacs per estalviar la taxa de l'euro per recepta als seus pacients amb una situació econòmica més feble

(EDUARD NAVARRO)

Tenint en compte que l'euro s'ha de pagar quan el medicament supera els 1,67 euros, han elaborat un llistat de productes que no passen d'aquesta quantitat si es compren en capses amb menys dosis

Más información

Amb la iniciativa que comencen a posar en pràctica alguns metges de família, si la capsa d'un determinat medicament costa més del límit dels 1,67 euros però, en canvi, es pot xí,adquirir en envasos que inclouen menys dosis però que no arriben a aquest llindar de preu, els metges opten per fer dues receptes de l'envàs petit per facilitar que el pacient es pugui estalviar la taxa de l'euro per recepta. Això sí, comporta la incomoditat d'haver de fer més viatges a la consulta, fet que fa que els pacients amb una situació econòmica menys feble prefereixin pagar l'euro.

Molts metges de família estan aplicant aquesta iniciativa, que no deixa de ser una forma d'insubmissió al copagament buscant una esquerda en el propi sistema, seguint el boca-orella. A les consultes ja corre una llista, elaborada pel Fòrum d'Atenció Primària (FOCAT) amb els fàrmacs que tenen envasos que permeten evitar el copagament.

El doctor Manel Farran, que exerceix com a metge de família a Ciutat Vella, explica que "en realitat són pocs medicaments els que poden receptar-se d'aquesta manera per evitar l'euro per recepta" i que només utilitzen aquesta fórmula amb pacients que saben que tenen "una situació econòmica difícil".

La llista inclou fins a 17 medicaments comuns en que és possible esquivar l'euro per recepta. Entre altres hi ha principis actius tan usuals com el paracetamol, el diazepam, l'àcid acetilsalicílic o l'amoxicilina.

La Generalitat no considera aquesta actuació cap 'picaresca' i no pensa emprendre cap acció per evitar-la.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00