Economía y negocios | Actualidad

L'Ajuntament de Badalona no complirà amb el compromís d'aconseguir que els llibres de text siguin gratuïts pels alumnes de la ciutat

El consistori pagarà entre 40 i 105 euros a les famílies perquè comprin els llibres

(ACN)

La Federeació de pares i Mares de centres públics de Badalona denuncia, a més, que l'Ajuntament ha incomplert l'acord al qual havien arribat per finançar llibres de text a les escoles públiques i concertades.

L'Ajuntament de Badalona ha incomplert la promesa electoral d'aconseguir la gratuïtat dels llibres de text pels alumnes d'escoles públiques i concertades, i finalment pagarà entre 40 i 105 euros a cada família perquè compri els llibres. La Federació de Pares i Mares de Centres Públics considera que la mesura incompleix el tracte que tenien amb l'Ajuntament per promoure la socialització dels llibres de text, que molts centres ja apliquen. Es tracta que les escoles comprin llibres que es poden reutilitzar durant 3 o quatre anys. La Federació considera que si els diners van destinats a les famílies és impossible tirar endavant aquests programes, obliguen a les famílies a estinar diners a llibres de text cada any i a més la subvenció no cobreix la despesa total.

L'Ajuntament destinarà 2 milions d'euros a la iniciativa, de la qual se'n beneficiaran 23.000 alumnes. Pagaran 60 eruos als de primària, 105 als de secundària i 40 als d'educació especial. Només rebran els diners aquelsl alumnes empadronats a Badalona i que estudiïn a una escola de la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00