Economía y negocios | Actualidad

El Departament de Salut no té constància de futures noves retallades

Segons una informació de la SER, l'equip de la ministra Ana Mato vol convocar grups d'experts per analitzar la possible exclusió d'algunes prestacions

El Departament de Salut no té constància que el Ministeri de Sanitat estigui estudiant fer més retallades que afectin la cartera bàsica de serveis, que podria fer que els tractaments de fertilitat o les mamografies pasessin a ser de copagament. Segons una informació de la SER, l'equip de la ministra Ana Mato vol convocar grups d'experts per analitzar la possible exclusió d'algunes prestacions.

Des de la Generalitat asseguren que no tenen constància de cap nova retallada que, en qualsevol cas, hauria de ser debatuda i aprovada en una reunió del Consejo Interterritorial de Salud, que reuneix els consellers de totes les autonomies amb els responsables del Ministerio.

Amb tot, i segons un informe a que ha tingut accés la SER, el Ministeri convocarà cinc grups d'experts per revisar l'actual cartera de serveis, amb l'objectiu de determinar si algunes de les actuals prestacions haurien de passar a la cartera accessòria i, per tant, passar a ser de copagament. Aquí s'hi podrien incloure serveis com els tractaments de fertilitat, la selecció genètica, la rehabilitació o proves de detecció de malalties, com ara les mamografies.

Más información

Els grups d'experts convocats pel Ministeri estaran integrats per professionals de la medicina, societats científiques i agències d'avaluació. Toni Barbarà, del col·lectiu Dempeus per la Salut Pública, assegura que ja es temien aquesta nova retallada que, si es confirma, qualifica de "destralada". "Dir-ne retallada és un eufemisme", diu Barbarà, que adverteix que "aquesta dèria patològica per retallar ens farà prendre mal. Aquestes coses, en salut, s'acaben pagant caríssimes, fins i tot en termes econòmics".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00