Sociedad | Actualidad

Fiança de 900.000 euros per Millet i Montull pel cas de l'Hotel del Palau

La jutge del cas vol garantir que els exresponsables del Palau de la Música retornin la comissió que presumptament van cobrar d'un promotor hoteler a canvi de garantir-li que seria ell qui aixecaria l'hotel de Ciutat Vella

Façana del Palau de la Música(LLUIS VILARO - ACN)

La jutge del cas Hotel Palau ha imposat una fiança de 900.000 euros als exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, per garantir que puguin tornar els diners que suposadament van cobrar pel projecte hoteler, que mai es va arribar a aixecar. El cas es jutjarà a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia demanara per Millet i Montull 10 anys de presó. En el cas també hi ha imputada l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, per qui la fiscalia demana 4 anys i mig de presó

Más información

La jutge del cas considera que Millet i Montull podrien haver comés un delicte de tràfic d'influències i ha enviat el cas a l'Audiència de Barcelona, perquè es celebri el judici contra els exresponsables del Palau de la Música i l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament que presumptament els hauria afavorit.

Segons fonts properes al cas, en el seu auto, la instructora imposa una fiança de 900.000 euros a Millet i Montull. Es tracta de la suposada comissió que els saquejadors confessos de la institució haurien rebut d'un promotor hoteler, a canvi de garantir-li que ell s'encarregaria d'aixecar l'Hotel del Palau, que mai es va arribar a construir. La defensa nega totes les acusacions.

De moment, segons fonts judicials, els saquejadors confessos de la institució encara no han dipositat els diners perquè tenen tots els béns embargats pel jutjat que investiga l'expoli del Palau. Tot i així, aquestes mateixes fonts asseguren que la instructora no els ha tornat a reclamar la quantitat, perquè les defenses tenen temps fins a mitjans de setembre per presentar els seus escrits i justificar perquè no han dipositat els diners.

La fiscalia demana 10 anys de presó per Millet i Montull i els acusa d'intentar influenciar l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona per la tramitació de l'Hotel de Ciutat Vella i d'embutxacar-se la comissió de 900.000 euros del promotor.

El ministeri públic és l'únic de que demana penes de presó, 4 anys i mig, per l'exregidor Ramón Garcia Bragado, l'exgerent d'Urbanisme del consistori Ramón Massagué i el llavors director jurídic, Enric Lambies, per haver sucumbit a les pressions dels dos exresponsables del Palau.

El cas arribarà a judici properament a l'Audiència de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00