Economía y negocios | Actualidad

Baixa un 5% el nombre d'estrangers afiliats a la Seguretat Social

El nombre d'estrangers afiliats a la Seguretat Social a Catalunya al mes de juliol baixa gairebé en 20.000 estrangers respecte el mateix mes de l'any passat

Oficina de Treball de la Generalitat al carrer Sepúlveda de Barcelona(ORIOL CAMPUZANO - ACN)

Catalunya ha tancat el mes de juliol amb poc més de 400.000 afiliats estrangers a la Seguretat social, el que representa gairebé un 5% menys respecte el mateix mes de l'any passat, tot i que hi ha hagut un creixement des del juny a causa de feines temporals. Amb tot, Catalunya continua sent la comunitat autònoma amb més estrangers afiliats.

El nombre d'afiliats amb nacionalitat espanyola també ha baixat, però queda lluny de la devallada d'estrangers i no arriba a l'1%. El Coordinador del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers de Comissions Obreres, Carles Bertran, avisa que la situació actual porta cada cop a més immigrants a viure en situació irregular.

La pèrdua del lloc de treball, anar a buscar feina a un altre país europeu o tornar al seu lloc d'origen són possibles causes de la devallada registrada aquest mes de juliol. A més, segons el CITE, el canvi de legislació sobre els terballadors de la llar també s'hi pot haver sumat. Des del 30 de juny aquests treballadors passaven del règim especial al règim general de la seguretat social. Però moltes dones estrangeres han vist com qui les contractava no ha normalitzat la seva situació i per tan han quedat excloses de la seguretat social.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00