Sociedad | Actualidad

Més abandonaments de gossos que mai

Les protectores d'animals auguren un increment del 15% dels gossos desemparats i alerten de què els centres estan saturats de bèsties pendents d'una adopció. Asseguren que ara se n'abandonen tan a l'hivern com a l'estiu.

Cada any, a Catalunya es recullen prop de 16.000 gossos desemparats. Aquesta és una de les comunitats autònomes amb més abandonaments, després d'Andalusia.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que més gossos i gats abandona. Després d'Andalusia i per davant de la comunitat Valenciana, a Catalunya es recullen prop de 16.000 gossos a l'any, d'un total de 145.000 a tot l'Estat.

A les ciutats, als camps o a les carreteres, l'abandonament d'aquests animals de companyia augmenta cada any un 4% a tot l'Estat. Tot i que en els darrers dos anys aquesta tendència va disminuir, la Fundació Affinity juntament amb diverses protectores d'animals asseguren que aquest any hi haurà un augment notable tant a Catalunya com a tot l'Estat.

Camades no desitjades, canvis de domicili o per qüestió econòmica són les principals causes per les que els catalans renuncien al seu gos en qualsevol moment de l'any. D'aquí que l'abandonament durant els mesos d'estiu hagi variat i només suposi un 4% dels abandonaments totals. Cada vegada més els propietaris busquen hotels on permetin l'entrada d'animals o aquells que s'ho poden permetre el deixen en residències canines.

Tot i ser la segona comunitat on més animals de companyia s'abandonen, segons la fundació és una de les més avançades en legislació animal i una de les que pràcticament recull tots els gossos que es troben pel carrer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00