Sociedad | Actualidad

La crisi també afecta a l'acollida de nens sahrauís a Catalunya durant l'estiu

La falta de recursos de la majoria d'ajuntaments i de les entitats que gestionen el seu viatge ha provocat un descens dels menors que són acollits per famílies catalanes durant les vacances d'estiu.

Més de 500 famílies catalanes conviuen durant aquest dies d'estiu amb nens i nenes sahrauís. Formen part del projecte Vacances en pau de la Delegació del Front Polisari a Catalunya, que juntament amb associacions i entitats donen la possibilitat a nens i famílies de compartir i intercanviar costums i hàbits. Aquest any, el nombre de nens i nenes vinguts del Sàhara ha disminuït degut, principalment a motius econòmics per fer front a les despeses dels viatges.

La situació econòmica actual també afecta a projectes de cooperació i solidaris com aquests. I es que no totes les famílies han tingut la mateixa sort. Aquest any, el nombre de nens sahrauís ha disminuït entre uns 60 i 70 nens. I es que el finançament pel viatge dels infants i els casals són un cost elevat que cada vegada més costa d'assumir per part dels consistoris i les entitats.

Tot i els costos per finançar els viatges, més de mig miler de nens i nenes sahrauís van arribar durant la matinada dels dies 3, 4 i 5 de juliol a l'Aeroport de Barcelona amb ganes i il·lusió de conviure amb les seves famílies d'acollida i així poder intercanviar costums i experiències. Aquest és el cas de la Rosa Ferrer, una catalana que forma part de l'associació d'Horta i que ara fa tres anys va decidir, juntament amb la seva família, acollir a un nen sahrauí.

A banda, de les famílies que han quedat fora d'aquest programa. Les que comparteixen aquesta experiència asseguren que el nivell de cooperació i solidaritat per part dels nens es directa i gratificant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00