Sociedad | Actualidad

Els musulmans segueixen reclamant espais per poder orar en condicions

Aquest diumenge finalitza el Ramadà i milers de fidels han fet la festa del "Eid al fitr" en mesquites i espais públics. A Badalona, han hagut de celebrar-ho en el pati d'un antic institut després que l'alcalde els prohibís resar al carrer.

La comunitat musulmana dels barris d'Artigues i Sant Roc, a Badalona, celebren el Ramadà al pati d'un antic institut que els ha llogat l'Ajuntament.(ACN)

Durant un mes, milers de mulsumans han restringit durant les hores de sol els àpats, el tabac i les relacions sexuals. Ara, amb la lluna creixent, finalitza el mes sagrat. Entre les 9 i les 10 d'aquest matí, milers de musulmans s'han congregat, a mesquites i espais públics de tota Catalunya, per demanar perdó pels seus pecats, en una pregària col·lectiva. I finalitzar d'aquesta manera i amb una abraçada, el periode de dejuni.

Però la comunitat islàmica continua rehivindicant un espai per orar. A Lleida, buscaran finançament a països àrabs per comprar un terreny a la ciutat i construir una mesquita. En canvi, pels musulmans del Centre Islàmic Camí de la Pau de Badalona, aquest Ramadà ha estat diferent. Ja que per primera vegada l'Ajuntament de Badalona els ha prohibit resar al carrer, com acostumaven a fer.

Más información

El consistori i la comunitat van pactar el lloguer d'un pati d'un antic institut. Ara però la comunitat demana una pròrroga per continuar fent les seves oracions mentre troben un espai definitiu. Muhammed Iqbal és el portaveu del centre islàmic Camí de la Pau de Badalona i assegura que "esperàvem donar avui una bona noticia però com molta gent està de vacances ha estat impossible que ens donessin una resposta clara des de l'Ajuntament".

Durant tot el diumenge, els musulmans continuen commemorant en família aquesta petita festa de l'Islam.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00