Economía y negocios | Actualidad

Compromís insuficient

Els afectats per les participacions preferents bancàries veuen insuficient el compromís que el goven espanyol demana a la Unió Europea. Consideren que la retenció dels diners durant 6 anys no suposa una millora

Segons la informació publicada pel Financial Times, les negociacions entre el govern espanyol i la Unió Europea suposarien que en un primer moment els afectats per les preferents podrien perdre entre un 50 i un 70% de la seva inversió, i que recuperarien la majoria dels diners en un marge d'entre quatre i 6 anys, a través d'interessos molt alts. Montserrat Gil, membre de la Plataforma Estafa Banca, creu que aquest compromís, si finalment es produís, es quedaria curt.

A més les negociacions entre Europa i Madrid es produeixen dins el marc del rescat bancari espanyol, fet que només afectaria les entitats intervingudes per l'estat. Xavier Ordad, afectat per la venda de preferents d'Unnim, ara BBVA, afirma que tan si aquest compromís tira endavant com si no, el seu cas continuarà depenent exclusivament de la seva entitat.

Alguns dels bancs i caixes que van vendre preferents a petits estalviadors han ofert un bescanvi de les participacions per altres productes. En molts casos el canvi no suposa la millor solució, però la incertesa sobre que acabarà passant amb les participacions preferents, fa que molts clients acceptin.

Segons Barclays, els bancs i caixes espanyols han col·locat 30.000 milions d'euros en participacions preferents. A partir de dijous la plataforma estafa banca prepara concentracions periòdiques davant la Fiscalia de Catalunya perquè emprengui accions contra les entitats.

Cop de l'Eurogrup a les participacions preferents

04:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120710csrcsr_8.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00