Sociedad | Actualidad

El 20% d'universitaris que emigren ho fan sense feina assegurada

Durant el primer semestre de 2012 van marxar més de 8.000 catalans, el 60% dels quals tenien menys de 45 anys

6 de cada 10 persones que van emigrar de Catalunya durant el primer semestre de 2012 tenien títol universitari. La majoria marxen amb contracte, beca o estada de pràctiques assegurada, però hi ha un 20% de joves especialitzats que se'n van sense tenir la seguretat de trobar fora el que no han trobat aquí.

Amb les dades recollides durant el primer semestre de 2012 per l'Institut nacional d'estadística, Catalunya és la comunitat autònoma que més emigració registra, amb més de 8.000 persones. Segons el secretari general adjunt de la FIEC, Antoni Montserrat, si l'administració pública no pot evitar que la gent se'n vagi, almenys hauria d'ajudar a marxar a qui ho vulgui.

Més enllà dels joves titulats, hi ha dos grans perfils més de gent que ha marxat de Cayalunya durant els primers sis mesos de 2012. Els primers són generalment joves de doble nacionalitat. Representen un 10% del total i generalment són fills d'immigrants que van arribar fa anys i que ara refan el camí que van fer els seus pares. L'altre grup representa un 30% i és tota aquella gent que veu com se li acaben diverses prestacions socials i van a provar sort a algun altre país de la Unió Europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00