Economía y negocios | Actualidad

Vaga General abans de final d'any

Aquest és el pronòstic que fa el Secretari General de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, en una entrevista a la Cadena SER. Gallego diu que el Govern espanyol haurà d'acceptar que es faci un referèndum sobre les retallades i, si no rectifica la seva política de retallades, se li haurà de donar resposta amb una nova aturada general.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego(ACN)

La reforma laboral no funciona i, segons el dirigent de Comissions Obreres, hi ha empresaris que ja comencen a lamentar la nova legislació en matèria laboral. Cada dia que passa, segons el líder de CCOO, s'afegeixen motius per convocar la vaga general. Per exemple, la indefinició que manté el Govern espanyol en referència a renovar la prestació de 400 euros que es dona a les persones que han exhaurit tots els subsidis. Una prestació que s'hauria de renovar el 15 d'agost i de la qual l'Executiu de Rajoy no se'n pronuncia. Així les coses, Joan Carles Gallego vaticina que, abans de final d'any, hi haurà una nova vaga general.

Más información

Fa poc més de 4 mesos de la vaga general del 29 de març però el líder de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, creu que hi ha motius per tornar a paralitzar el país. La reforma laboral, la de la negociació col.lectiva i les retallades socials són motius suficients. I encara n'hi poden haver més si, per exemple, no es renova el pla Prepara del Govern espanyol que permet els aturats que han esgotat la prestació, cobrar un subsidi de 400 euros. En una entrevista a la SER, Gallego ha dit que s'ha de fer un referèndum per tal que la ciutadania digui si accepta o no les retallades. Si el Govern no fa cas als ciutadans, s'haurà de convocar vaga.

Gallego afegeix que no es pot governar contra els ciutadans. El líder de Comissions Obreres ha explicat també a la SER que els empresaris amb empreses més competitives comencen a lamentar els efectes de la reforma laboral perquè el nou marc legal, al final, no afavorirà ningú.

Joan Carles Gallego també destaca que, després de la pèrdua de llocs de treball que ja s'han registrat, es produirà una rebaixa dels drets dels treballadors quan es negociïn els convenis. Com a conseqüència de la reforma de la negociació col.lectiva, la vigència dels convenis un cop caduquen només és d'un any.

Segons Gallego, molts empresaris han congelat la negociació per eliminar els drets reconeguts al Conveni un com passin 12 mesos des de la data de caducitat. Abans de la reforma, la vigència dels convenis era indefinida fins que s'arribava a un acord entre la direcció i el comitè de les empreses.

Joan Carles Gallego vaticina vaga general abans de finals d'any

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120809csrcsreco_2.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El líder de CCOO afirma que alguns empresaris ja s'han penedit de la reforma laboral

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120809csrcsreco_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00