Sociedad | Actualidad

Transplantaments de ronyó a nadons de 7 quilos

L'Hospital Clínic de Barcelona es planteja fer un pas més en el programa de trasplantament de ronyó a infants, que va iniciar el 2001 amb la col•laboració de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Els equips mèdics creuen que podrien fer trasplantaments amb èxit a nens de set quilos de pes. Avui s'ha presentat l'últim nadó intervingut am èxit. Es diu Ilias i va rebre el nou ronyó als 17 mesos, quan tot just pesava 8 quilos 900 grams.

Els pares d'Ilias amb el nen després d'una setmana del seu trasplantament de ronyó(ACN)

El programa del Clínic i Sant Joan de Déu aposta pel trasplantament de ronyó com a primera opció per aquells nens de menys de 2 anys que pateixin una insuficiència renal greu.

Des del 2001, els equips mèdics dels dos hospitals han realitzat 54 trasplantaments a infants, el 18% dels quals pesaven menys d'11 quilos de pes, mentre que el nen amb menys pes que ha rebut un ronyó nou en feia 8 i mig.

Des de l'inici del programa, els ronyons trasplantats han funcionat correctament en un 90% dels casos. L'èxit fa que Antonio Alcaraz cap del servei d'urologia de l'Hospital Clínic, es plantegi intervenir en nens encara més petits.

El trasplantament de ronyó permet als nens una normalització completa de les seves funcions renals. A partir de llavors poden fer una vida completament normal, amb l'única excepció d'haver de prendre medicació de per vida.

Más información

A més, el fet de rebre un ronyó nou els estalvia haver de fer diàlisi, un tractament molt dificultós tècnicament per nens tan petits i que a més els provoca limitacions socials i familiars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00