Economía y negocios | Actualidad

L'oposició en bloc reclama al Govern un calendari de pagaments pel sector social i li retreu que no faci autocrítica

Les esquerres demanen canvis en la fiscalitat, i socialistes i populars insten l'executiu a acudir al fons de liquiditat si no pot fer front als deutes amb les entitats

Reunió de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya(ACN)

L'oposició critica la irresponsabilitat, improvisació i manca d'autocrítica, que segons afirmen, ha mostrat la Generalitat amb l'impagament al tercer sector. Han exigit a Cleries i Mas Colell que aclareixin quan pagaran el que han deixat a deure i sobretot que detallin a qui afecten els impagaments.. La diputada del PSC Eva Granados considera que el sector social aguanta únicament pel compromís de les entitats.

Els socialistes han demanat la convocatòria d'un gabinet de crisi davant el que consideren una situació de col·lapse a Catalunya. PSC, Esquerra i Iniciativa també han demanat una reforma impositiva que faci pagar a aquells que més tenen. L'ecosocialista Joan Herrera ha criticat una priorització de polítiques del govern que, entén, perjudica als més febles. A més, considera inacceptable que Artur Mas no hagi donat la cara.

Más información

Davant els arguments dels consellers que assenyalen l'estat com el culpable de la falta de liquiditat a Catalunya, l'oposició ha tornat a demanar-los que assumeixin la seva responsabilitat. El diputat del PP Pere Calvó ha demanat a Mas Colell que busqui col·laboradors i no enemics al govern central.

Els populars continuen mirant pel retrovisor i han atorgat bona part de culpa de la situació actual a l'anterior govern tripartit. D'altra banda Iniciativa per Catalunya ha acusat el govern de voler silenciar les entitats del tercer sector demanant-los que fos la Generalitat qui coordinés la comunicació amb el mitjans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00