Economía y negocios | Actualidad

Segon copagament. Els usuaris parlen d'abús i els farmacèutics ho afronten amb resignació

El sector farmacèutic català confia en una correcta implantació del sistema de copagament, així com en un bon desenvolupament de la convivència amb l'euro per recepta. D'altra banda, els usuaris es mostren en contra del repagament que viu Catalunya i denuncien que els ventalls de renda establerts perjudiquen als que cobren menys.

El sector farmacèutic afirma que el cobrament del copagament ha tingut un bon funcionament al llarg del primer dia d'aplicació. Segons el vicepresident del Col•legi de Farmacèutics de Barcelona, Francesc Pla, aquesta bona dinàmica contrasta amb la incertesa que hi va haver durant els inicis de l'euro per recepta.

Mentre els farmacèutics viuen amb resignació el paper que els hi ha tocat jugar, els usuaris consideren un abús el repagament que viu Catalunya, és a dir el fet que s'hagi de pagar al mateix temps l'euro per recepta i el copagament. Albert Jovell, del Fòrum espanyol i català de pacients considera que Catalunya viu un greuge comparatiu en relació a la resta d'Espanya i a més considera que els barems utilitzats per determinar quin percentatge ha de pagar cadascú perdudiquen als que cobren menys.

Jovell denuncia que el fet d'estar malalt dins un sistema del benestar costi cada cop més diners i considera que copagament i euro per recepta evidencien un cop més, que la crisi la pateixen sempre els més febles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00