Economía y negocios | Actualidad

Cinquè #novullpagar

La resposta dels conductors ha estat massiva, per exemple a Mollet els operaris han hagut d'obrir les barreres per a donar sortida als cotxes que s'acumulaven al peatge

Centenars de conductors s'han negat a pagar i a la C-33, a Mollet del Vallès, han tallat la via durant 15 minuts, provocant cues quilomètriques

Más información

El peatge de la C-33 ha incrementat el preu en un 3% i no en un 7,5, perquè és de titularitat compartida, però la indignació dels conductors que avui s'han sumat a la cinquena convocatòria era la mateixa. A Mollet és on més se n'han concentrat, fins al punt que han aconseguit que els operaris aixequessin la barrera, davant d'unes cues que han arribat als tres quilòmetres. La protesta s'ha repetit a Girona Sud. El sentiment dels conductors en un punt i un altre era el mateix. Entre la resignació i la indignació tots parlen de preus abusius i consideren que les autopistes catalanes ja estan prou amortitzades com per continuar pagant-les.

L'impulsor de la campanya #novullpagar, Josep Casadellà, ha presentat dues reclamacions a la concessionària Abertis al peatge de Girona contra l'increment de preus. Casadellà proposa noves mobilitzacions pel setembre, quan a la pujada d'aquesta mitjanit s'hi afegirà la del 3% de l'IVA.

El Servei Català del Trànsit ha tramitat fins ara unes 11.000 denúncies contra els conductors que han secundat la insubmissió, una quarentena s'han arxivat i una vuitantena s'han pagat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00