Sociedad | Actualidad

Barcelona encamina el projecte de connexió de Collserola amb la ciutat

L'Ajuntament preveu desenvolupar 16 projectes diferents per crear corredors verds i noves zones d'equipaments que interconnectin amb el parc Natural. Ha triat una quarantena de propostes, però de moment el govern no fixa amb quin calendari les executarà ni quin pressupost hi destinarà

Si fa més de 20 anys Barcelona va deixar de viure d'esquenes al mar, el govern vol que ara passi el mateix amb la poca relació que té amb Collserola. Crear una nova relació amb el parc és l'objectiu de les 16 portes de Collserola, per les quals l'Ajuntament ja ha triat els projectes amb què es construiran. Són noves zones a cadascun dels barris propers al Parc Natural, on es crearan àrees urbanes, equipaments i parcs. Amb els projectes bàsics escollits, el govern vol començar a executar-los dins aquest mandat amb la previsió que les 16 portes de Collserola siguin una realitat d'aquí a 20 anys.

Tot i així, el regidor d'hàbitat urbà Antoni Vives es nega a concretar calendari i pressupost. "En un concurs habitual es demana aixecar un edifici, però això és diferent. Volem fer ciutat. Tractem sobre l'urbanisme però també sobre la manera de relacionar-nos amb la natura.", diu Vives, que conclou dient que "haurem de definir el calendari segons allò que més convé des del punt de vista de l'estratègia d'implantació".

La falta de concreció ha provocat els dubtes de l'oposició: el PSC rebutja la proposta considerant que és precipitada i incoherent. La socialista Assumpta Escarp creu que la presentació del projecte que el govern ha fet als grups municipals demostra la poca solidesa de la idea. "En el moment que el Govern ens està dient que no faran cap porta sencera, sinó que agafaran idees concretes dels projectes seleccionats, crec que es pot generar una frustació en les expectatives dels veïns i dels professionals implicats".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00